Arina Jonkers, voorzitter Spain Meets HollandIk ben al mijn hele leven een ‘dierengek’. Houd vreselijk veel van alle dieren, maar honden en katten hebben toch altijd mijn voorkeur gehad. Heb zelf 1 konijn, 1 cavia, 2 katten én 3 honden die natuurlijk uit Spanje komen. In het kort mijn verhaal.

Enkele jaren geleden ben ik begonnen als vrijwilliger op een dierenasiel. In dit asiel kwamen af en toe hondjes uit het buitenland en dus ook uit Spanje.

Het viel mij meteen op dat deze hondjes eigenlijk bijna allemaal zo supersociaal en vriendelijk waren, ook al hadden de meesten wel het nodige meegemaakt. Met de toenmalige beheerster van het asiel heb ik een bezoek aan een asiel in Spanje gebracht en deze honden hebben onmiddellijk mijn hart gestolen! Zo lief en zo dankbaar en vaak zo’n vreselijk treurig verleden. Daar moest ook ik wat aan gaan doen.

Vanaf dat moment zet ik mij in voor honden die hulp nodig hebben. Nu werk ik al geruime tijd voor deze stichting om het hondenleed waar we kunnen en met de middelen die we hebben, proberen te verzachten. Het geeft een geweldig gevoel om zo’n lieve zwerver terug te zien op een foto in een lekker warm mandje met een gezin dat van hem of haar houdt.

Ik weet hoe het is. Ik heb inmiddels zelf 3 van die superlieve zwervertjes uit Spanje geadopteerd. Toen arme, bange en magere hondjes, die inmiddels allebei zijn uitgegroeid tot hele lieve, sociale, ondeugende en prachtige beesten waar ik erg trots op ben. Ze hebben zich onvoorstelbaar makkelijk en snel aan hun nieuwe situatie aangepast en leven nu bij ons als God in Frankrijk en daar gaat het om.

Als je huisdieren hebt, zorg er dan goed voor.

Als je nog wat energie, tijd en/of financiële middelen over hebt, steun ons dan in ons werk om voor de zwerfhonden in o.a. Spanje te kunnen blijven zorgen.

Arina Jonkers